Hoogtepunten Rotterdam

Het centrum van Rotterdam heeft veel moois te bieden. De stad gelegen aan de Nieuwe Maas staat bekend om haar innovatieve architectuur. Beleef het allemaal in Rotterdam!

Martkthal
Dominee Jan Scharpstraat 
3011 GZ Rotterdam

Veel bezoekers gaan naar de markthal vanwege de prachtige architectuur, maar daarnaast kunt u in de markthal verschillende kramen vinden van over de hele wereld waar u zowel kunt eten als eten kunt halen. Leer de foodcultuur kennen in de Markthal en ontdek de verschillende smaken.

Erasmusbrug

De Erasmusbrug is de bekendste brug die we in Nederland kennen en is naast de Willemsbrug de tweede brug die over de Nieuwe Maas het zuiden van Rotterdam verbindt met het centrum van Rotterdam. In het zuiden van Rotterdam is de haven te vinden. Rondom de Erasmusbrug worden altijd veel evenementen georganiseerd. 

Euromast
Parkhaven 20
3016 GM Rotterdam

De Euromast steekt altijd uit boven de stad Rotterdam en moet je gezien hebben. Deze toren is de grootste toren in Nederland die beschikbaar is voor publiek. De toren is maar liefst 185 meter hoog en wanneer u deze toren beklimt kunt u genieten van de prachtige stad Rotterdam. 

Skyline Rotterdam

De skyline van Rotterdam kunt u het beste zien vanaf de maasboulevard. Als u hier ’s avonds gaat wandelen langs het water dan kunt u genieten van de skyline. De skyline bestaat uit de hoge gebouwen, willemsbrug, erasmusbrug en de Euromast. Dus wilt u mooie foto’s maken? Dan is dit zeker de moeite waard om dit te bekijken. 

Kubuswoningen
Overblaak
3011 MH Rotterdam

De Kubuswoningen is ontworpen en gebouwd door Piet Blom. De architectuur van deze in jaren 70 gebouwde woningen staan bekend om de gekantelde kubus. Ze worden ook wel het Rotterdamse bos genoemd, omdat de kubussen op palen bevestigd zijn. U kunt er zelf één van binnen bekijken in de Kijk-Kubus. Deze woning is te vinden op nummer 70.